Liv efter liv av Kate Atkinson

Sid. 543

Utgiven år 2013

 Den här historien handlar om Ursula som föds en kall, vinternatt år 1910. Och dör pga att hon har navelsträngen lindad runt halsen.

Sen föds hon igen, och denna gång klarar hon sig längre. Men dör igen. Och föds igen, och lever ännu några år innan en ny olycka inträffar och hon omkommer.

 Varje gång hon dör, föds hon om på nytt I samma familj och lever samma typ utav liv, men hon har med sig förnimmelser av sitt tidigare liv. Som minnen fast av framtiden, det som ännu inte inträffat, men hon vet att det kommer hända. Tex så får hon en stark obehagskännsla när hon och hennes syster är på standen och drar henne med sig upp ur vatten, precis innan vågen tar dem. Hon visste att den skulle komma. För förra gången drunkade hon I den.

 
Det här är en bok helt I min smak. Den är satt I ett histroriskt perspektiv (på första sidan försöker hon skjuta Hitler för att förhindra välrdskriget), den är mystisk och en kan väl ändå säga att det finns något slags övernaturligt inslag.
 
Enligt författaren så ville hon skriva en bok om andra världskriget, men Ursula hinner dö många gånger innan historien kommer fram till 1939, och väl där lever hon många liknande liv och omkommer otaliga gånger I Blitzen av bomber och omkullrasade hus, men det är kappitlen när hennes liv tar oväntade riktningar som sticker ut. Som tex när hon gifter sig med en tysk och blir vän med Eva Braun. Då blir det spännande.
 
 
Jag önskar bara att Ursula hade fler föraningar eller minnen av det framtida. Hon tycks minnas mer när hon är liten. Då är det som att hon kan se in I framtiden och hennes familj kallar henne klärvoajant, men ju äldre hon blir desto mindre verkar hon minnas av sina andra liv. Ibland får hon någon kännsla, men oftast är det bara slumpen som gör att hon överlever.
 
Det är verkligen en tegelstensbok och ingen som en släpar med sig I väskan på bussen, men ändå läste jag ut den väldigt snabbt, eftersom det var så spännande. Väldigt inressant!

 

bok, book, läsa, read,

1 kommentarer

meh.blo.gg

05 May 2017 09:33

Låter som en spännande bok

Svar: Ja, det är det verkligen! Tips! :)
Sofie Mortensen

Kommentera

Publiceras ej