Solen skiner äntligen utanför fönstret, och jag tänkte att detta kan vara ett bra tillfälle att ta en titt på vad jag handarbetar med om dagarna. Jag håller på med tre olika tekniker, sy, sticka och virka.

 
Detta har jag alltså i mina handarbetspåsar just nu:
 
 
För det första så har jag sytt en del på senaste tiden. Det är något som jag inte gör så ofta och därför känns lite läskigt. Nu syr jag två "multi-plagg". Det består av ett stort stycke tyg med band som en kan knyta på olika sätt för att få olika klädesplagg, t.ex. byxor, byxdress, kjol mm. Just nu håller jag på att fålla alla kanter. Det ska bli spännande att se hur kommer fungera!
 
 
Här har vi min lilla virk-påse! Jag håller på med mitt första virk-projekt med mina nya garn  som jag köpte för ett tag sedan. Har så många idéer om vad jag vill göra! Jag vill inte riktigt avslöja vad detta ska bli, men förhoppningsvis  kommer en kunna läsa om det på bloggen snart.
 
 
Och sist men inte minst så har vi stick-påsen. Jag är klar med en vante och ska nu påbörja den andra. Men den kommer nog få vänta ett tag till i påsen. Jag måste få hinna känna mig riktigt sugen innan jag tar upp vant-stickningen igen tror jag. Men de kommer bli så fina!
 
 
Detta är alltså vad jag har i mina handarbetspåsar just nu. Det kommer förhoppningsvis bli mycket handarbete gjort nu under påsken och den kommande våren.
Men nu är jag ju nyfiken på vad ni handarbetar med just nu?

 

 

handarbete, hantverk, sewityourself, skapa, sticka, stickglädje, sy, sypeppen, virka, virkglädje,

Även om det inte har känts så "vårigt" ute ännu, så börjar det ändå märkas att solen är uppe lite längre, det är ändå ljusare ute, och det märks framför allt på blommorna! De växer så det knakar och skjuter massor med nya skott.

 
Så idag var det dags för att plantera om några små plantor som blivit för stora för sina krukor och behöver någon större stans att bo.
 
 
 
Jag hoppas att de blir glada nu!
 
 
 
Elefantörat hade helt enkelt blivit för stort och behövde lite mer space att växa till sig på. Den får stå på mitt nattduksbord. Elefantöron är ju så coola växter!
 
 
Jag satte också en mangokärna i en lite större kruka så att den ska få plats ordentligt. Än så länge har den bara en liten rot-svans, men jag hoppas at det snart kommer upp något litet grönt skott.
 
 
 
Det här är faktiskt några citron kärnor som jag planterade och som har vuxit så här mycket! Det är så häftigt att det funkar! Att kärnorna från citronen en köpte på Coop kan växa så bra? Men det behöver ju inte vara så mycket svårare än så? Bara att trycka ner dem i jorden och så växer det.
Så himla häftigt ju!
odla, plantera, plantor, växter, växtgäri, växtgäris,

I förra veckan så jag på Mölndals second hand. Det är nog min favorit loppis här i Göteborg. De har ett stort utbud och bra priser. Jag tycker ofta att många secondhand och loppisar tar lite överpriser. _Jag menar om en kan köpa samma sak på IKEA, sprillans nytt för samma pris som en begagnad, så är det nog lite överpris? Även om själva grejen med att återanvända är värld mycket i sig, så köper jag nog hellre en ny kaffe press för 80 kronor än en gammal för samma pris.

 
 
Men ibland har en tur och fyndar riktigt fina grejer till bra pris, och det brukar jag göra på Mölndals second hand. Detta fick jag med mig hem denna gång:
 
 
 
 
Två super fina koftor och ett par riktigt varma, gosiga raggsockar.
 
 
En mönstrad kjol som satt som en smäck! 
 
 
Ett par fingervantar som blev en present till John.
 
 
Två jättefina teburkar! Och så hittade jag några strumpstickor och en virknål. Alltid bra att ha grejer! 
 
 
En lyckad loppis-runda i Mölndal alltså!
 
kläder, loppis, mode, retro, secondhand, sockar, sockor,