Feminismens ABC av Lisa Mattisson och Moa Hoff

 Sid. 33

 Utgiven år 2016

 

Den här kan vara den bästa boken någonsin. I alla fall så borde den vara obligatorisk i skolan, och alla eleverna borde få välja varsin bokstav och feminist att skriva ett arbete om som de sen får berätta för sina klasskamrater om.

 
 
Det är helt enkelt en grym feminist per bokstav. Namn, när hon levde och lite kort om vad hon gjorde som kan utnämna henne till feminist och varför hon var/är så grymt bra!
 
 
 
 

Tyvärr så var det många namn jag inte kände igen, och mycket jag inte hade en aning om. Men det är just därför böcker som denna är så viktiga! Så att vi ska minnas att det inte bara är männen som genom historien har gjort upptäckter och förändrat världen. För historien är faktiskt inte vad som verkligen hänt, utan vad som har blivit nedtecknat för hågkomst. Och tyvärr är det oftast männen som haft privilegiet att få skriva ner och berätta om "historiska" händelser. 

 
Här kan en läsa snabb och konkret fakta, och faktiskt lära sig något nytt på ett lätt och roligt sätt. Och bilderna är fantastiska! Jag har min ABC-bok på väggen så att jag varje gång jag ser den ska påminnas om alla coola brudar. 
 
 
 
bok, book, feminism, feminismensabc, feminist, julklappstips, läsa, läsglädje, lästips,