Binas historia av Maja Lunde

Sid. 458

Utgiven år 2016

 
I den här boken får vi följa binas historia från biodlarnas första stapplande steg, till den stora bi-döden och till slut in framtidens samhälle helt utan bin.
 
 
En engelsk forskare och biodlare under 1800-talet försöker utveckla en ny typ av bikupa som kommer revolutionera biodlingen. 2007 börjar det hända konstiga saker med Georges bin i USA, och i framtida Kina arbetar Tao med handpollinering efter att alla bin försvunnit.

 Tre historier som på olika sätt är sammanlänkade med binas historia, relationer mellan barn och föräldrar, och där bina får en avgörande roll i allas liv.

 

Jag gillar idén till den här boken, speciellt med tanke på att bi-döden är verklig. Det här blir en slags förhandsvisning om hur det kan komma att se ut i världen om vi inte kommer på hur vi ska rädda bina.

 

Men tyvärr så är inte alla historier lika spännande som framtidsvisionen. Båda de andra historierna är lite tradiga och handlar mest om hur illa det är och hur dåliga föräldrar de känner sig som.  Spänningen hade behövts höjas en aning.

 

bok, böcker, läsa, läsglädje, lästips,

Kommentera

Publiceras ej