Årets första avslutade projekt blev visst en Free for all cowl. Jag vet inte riktigt vad man kallar det...en krage? En cirkelhalsduk? En sjal? Det var en på instagram som sa att det kunde heta buff, och jag tycker nog att det låter lite bekant…

Mysig är den i alla fall.

Den går också att dra upp den över huvudet som en luva för att skydda sig mot extra kalla vindar.

 
Det här var ett gratismönster som jag råkade snubbla över på instagram. Den är designad av Jen Peck (websterstreetknittery, på instagram). Den går bara ett varv runt halsen, men skulle enkelt kunna göras längre. Om jag haft mer garn hade jag nog gjort den så att den räckte två varv runt för att få den lite tajtare och tätare. Men jag använde mitt julkalendergarn från Fabel knitwear till denna, så hade jag bara ett nystan. Den här färgen var inspirerad av pepparkakshus.

Jag stickade med dubbel tråd av Athena, som är 75% merino och 20% nylon. Det syns inte så bra på bilderna, men det glittrar!

 Det var ett smart, men enkelt mönster. Jag lärde mig det utantill ganska snabbt, och då var det perfekt tv-stickning, men ändå med lite variation. Men! Jag fick repa upp hela arbetet en gång, eftersom jag av någon konstig anledning hade lyckats förskjuta ökningarna och minskningarna så att hela sjalen blev sned, med många fler maskor på ena sidan än den andra. Ingen aning om hur det gick till! Haha! Men på andra försöket blev det rätt.  
 
 
En ny sak jag fick testa i detta mönstret var Kitchener stitch. Uppläggningen gjordes på ett annat, löst garn, som plockades upp när man stickat klart. Sen sydde man ihop början och slutet med hjälp av Kitchener stitch. På så sätt fick man en sömlös halsduk.
 
 
Jag hade faktiskt inte provat Kitchener stitch förut, bara hört talas om det. Det var lite krångligt eftersom jag var tvungen att läsa varje steg, om och om igen. Det satte sig inte i huvudet, men det blev fint i alla fall! Nästa gång kanske det fastnar lite mer i minnet.
2020, fkyarn, fkyarnathena, freeforallcowl, knitter, knittersoftheworld, knitting, knittingismyyoga, sticka, stickare, stickglädje,