Jag har sytt en klänning!

Ni kanske vet att jag sällan syr, och att jag inte känner mig så bekväm framför symaskinen, så detta är en stor grej för mig!

 
Det här gulliga äppel-tyget har jag haft i många år! Jag har alltid vetat att det ska bli en klänning tillslut, och nu hände det äntligen.

Mönstret kommer från Stoff o stil, och är en enkel omlott klänning. Det stod svårighetsgrad "Easy" på mönstret. Bra, tänkte jag. Den tar vi!

Men är det verkligen ett nybörjarprojekt när man måste ha mellanlägg? Haha! Det stoppade i alla fall mig ett tag, för då var det ytterligare en grej jag behövde införskaffa.

 
Jag är verkligen ovan vid tankesättet kring att sy. Det är uppbyggt på en helt nytt sätt för mig. Det här med sömsmån, trådraka och räta mot räta, som är helt självklart för "syare". Allt kräver ett extra tankevarv i mitt huvud innan jag är med på vad jag ska göra och hur. Och speciellt hur allt är uppbyggt och hur det hänger ihop.
 
 
Men det blev i alla fall en klänning. Och den blev fin! Jag är faktiskt rätt nöjd, och äppel-tyget va ju perfekt för den här klänningen.
 
 
Hoppas att jag får många tillfällen att bära den i sommar, och med ett par varma strumpbyxor fungerar den ju i höst också.
klänning, memade, omlottklänning, sewing, sewityourself, sy, sypeppen,