Precis innan påsk så blev jag klar med den här stickningen.

 Har kämpat med ärmarna ett tag, och sen behövt ta upp och göra om avmaskningarna för ärmarna och halsringen. Av någon anledning så drog jag åt dem alldeles för hårt, och först fick jag inte ens igenom huvudet! Haha! Så kan det gå!

 
 
När jag tvingas repa upp och göra om något gång på gång, så kan jag tappa suget lite. Då brukar jag låta arbetet ligga och vila ett tag, tills det där negativa försvinner och jag känner mig redo igen.
För mig är stickning och handarbete någonting roligt och avkopplande, och jag vill inte förstöra den upplevelsen med frustration eller som ett måste. Så om jag tycker det känns jobbigt eller motigt så har jag upptäckt att det fungerar för mig att lägga arbetet åt sidan, kanske ta upp något annat och sen ta nya tag en annan gång.
 
 
 
Och det har verkligen behövts med den här tröjan! Jag började ju med att repa upp hela arbetet två gången för att jag inte fick till muscharna. Och det är fortfarande lösa maskor runt muscharna på nedre delen av tröjan, men det får helt enkelt vara så! Det är ingen som tar skada av det.
 
 
 
 
Det här är ett mönster av The Weststrand sisters (de har så mycket fina mönster), som kallas Renfana. Den är stickad i alpacka garn från Drops i melerad röd. Super gosigt!

Jag stickade tröjan i beskrivningens storlek nr 2, men kunde nog ha gått upp 1 eller 2 storlekar. Den passar som den är, men jag tänkte mig nog en lite lösare passform. Ska försöka tänkta på det till nästa kofta, att ta en större storlek än vad jag först tror. 

Jag valde att sticka den kortare modellen som slutar i midjan. Jag använder mycket byxor och kjolar med hög midja, så tror det kommer passa perfekt!

 
Jag är trots allt nöjd med den här tröjan, och hoppas att jag kommer använda den mycket nu under våren, den kommer nog vara bra att plocka fram under sommarkvällarna också.
 
 
 

Se också inlägget Snart klar! om arbetet med Renfana
 
Du kan också kolla på min Ravelry-sida där jag heter smortensem
handarbete, knitter, knittersoftheworld, knitting, knittinglove, kofta, renfana, sticka, stickare, stickglädje, theweststrandsisters, tröja,