Hiss 1

En sax i hjärtat av Marie Bengts

Sid. 479

Utgiven år 2017

 

Den här mordgåtan utspelar sig i en liten småländsk by, en sommar år 1957. Sömmerskan Hannah (med h) Lönn är där för att hjälpa sin faster som stukat foten, men snart hittas en medlem av byns syjunta mördad med en sax i bröstet.

Hannah dras in i jakten på mördaren och försöker hjälpa polisen att navigera mellan alla misstänkta butiksbiträden, hemmafruar och grannar. Inte skulle väl någon från byn kunna göra något så hemskt? Ändå spretar misstankarna åt alla håll.

 Tyckte så mycket om den här boken. Sommarvärmen sipprar ut ur boken och omfamnar en. En varning dock! En blir väldigt sugen på vaniljhjärtan under läsningen av den här boken.

 

Hiss 2

Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda

Sid. 535

Utgiven år 2005

 

Camille är en vilsen konstnärssjäl som nerkyld och sjuk hittas och räddas av sin granne, Philibert. Hon får bo hos honom i hans gamla, ärvda lägenhet. Lägenheten liknar ett museum och där finns också inneboende Frank, en sur och envis kock. Mot alla odds blir de nya rumskamraterna vänner och snart flyttar också Franks mormor, Paulette in i kollektivet.

Historien handlar om Paris och den lilla familjen på 4 udda, karaktärer som egentligen inte har något gemensamt som ändå finner vänskap, trygghet och kärlek i varandra. Och det är just de  roliga, annorlunda karaktärerna som gör den här boken så fin! Ibland blir jag arg på dem och det tog ett tag att vänja mig vid språket i boken, men det är ändå en hjärtevärmande historia, och det ligger liksom ett skimmer över berättelsen. Tyckte mycket om denna! Finns även filmatiserad.

 

Dissen

Ekon av längtan av Tamara McKinley

Sid. 327

Utgiven år 2015

 

Sjuksköterskan Annabelle lämnar London för att bo hos sin moster i Paris och fördjupa sig inom sitt yrke. I 1930-talets Paris hamnar hon i konstnärskretsar och förälskar sig i konstnären Henri och bestämmer sig för att följa med honom och hans vän till Spanien och arbeta som sjuksköterska i det spanska inbördeskriget.

Långt senare gör Annabelles dotter samma resa till Paris som hennes mamma gjorde, men för att studera konst. Där börjar hon upptäcka att hennes föräldrar kanske inte varit så ärliga mot henne som hon trott, och snart börjar familjehemligheter att nystas upp.

Den här köpte jag på bokrean för att jag tyckte att det lät spännande med en historisk miljö och konstnärslivet i paris under 30-talet. Men fy vad tråkig denna var! Så extremt förutsägbar att det inte är sant. Om det ska vara hemligheter som kommer upp till ytan så kan det ju vara kul om det är lite hemligt också. Spoiler: En person "dör" men kroppen hittas inte. Oj, oj! Vad kommer hända nu? Och ja! Det visat sig I NÄSTA KAPITELL att hen inte alls dog! Det kunde en ju inte räkna ut…och så var det hela tiden. Kommer inte läsa något mer av McKinley.

 
bok, bokrecension, book, böcker, läsa, läsglädje, lästips, read,

Kommentera

Publiceras ej