Jag har i och med årets Sybingo skapat några små tygpåsar för mensskydd.
 
 
Tanken är att jag ska ha en liten "mens-påse" i min väskaoch alltid vara redo. I påsarna finns tamponger, bindor, värktableter och en liten chokladbit som tröst. Allt en kan behöva under sin mens-vecka!
 
 
 
Här har jag återbrukat så mycket jag kunnat. Det blommiga tyget kommer av rester från mitt multiplagg jag sydde för ett tag sedan, och den andra påsen är en ärm från en gamal blus som jag växt ur men som jag på grund av det vackra tyget har sparat. Änligen fick jag användning för den! 
 
Och banden är sånna där band som sitter i tröjor och klänningar som en ska kunna vira runt galgkroken, men som jag bara klipper bort ändå. Så kom de till användning. Tänka sig!
 
 
Jag hade inget mönster att gå efter utan höftade lite och hittade på vart eftersom. 
 
 
Tycker de blev riktigt fina, och användbara! Så fick jag kryssa av några fler rutor på min Bingobricka. 
handarbete, hantverk, mens, menspåse, sewityourself, sybingo18, sypeppen, tygpåse,

3 kommentarer

Linnéa

16 Jul 2018 14:23

Så smart att använda de små banden från kläder!! Och super bra idé med en menspåse, kanske borde göra en sådan att ha i väskan :)

Svar: Ja, jag brukar av någon anledning spara dem, men nu vet jag varför! ;) Ja, jag tycker det är super smidigt att ha i väskan!
Sofie Mortensen

Saran

19 Jul 2018 09:03

Väldigt smart. Jag har inte choklad och värktabletter i mina men det var en bra idé. /Saran

Svar: Det är ju alltid bra att ha! Som et litet nöd-kit! ;)
Sofie Mortensen

Alicia

24 Jul 2018 09:36

ÅH vilka fina! Och verkligen användbara! Tänk att ha en extra sån i väskan till en kompis som panikfrågar efter tampong - skulle bli så glad både av att få och att få ge bort! Extra plus för att du skriver om mens och smarta lösningar, sätt att göra det hela roligare, finare och mindre ångestladdat också. Vi måste verkligen snacka mer mens i världen!

Svar: Åh, men vilken fin idé!! Det borde en ju alltid ha med sig! En ett extra nöd-kit. Ja, men eller hur? Men mens åt folket! Inga konstigheter eller pinsamheter. Har faktiskt lyssnat lite på Tampodden, där de pratar mens för att försöka normalisera. Mycket bra tycker jag!
Sofie Mortensen

Kommentera

Publiceras ej