När jag var i Norrköping sist så fick jag med mig dels en knyppeldyna, och dels lite makramé-grejer. Efter att ha tryckt in dem i garderoben och låtit dem mogna där inne lite, så började jag få ett sug efter det där makramésnöret, och plockade ut det i dagsljuset. Knypplingen väntar jag med ett tag till! Det verkar fööör krångligt! Är det någon som har testat?
 
 
En sak som jag insåg när jag svarade på Skaparlistan var ju att jag borde researcha lite mer innan jag hoppar in i ett nytt projekt, och det måste jag säga att jag verkligen har gjort den här gången!

 Jag har aldrig testat makramé förut, så jag började med att titta på lite instuktionsvideos för olika tekniker och knutar, sen lånade jag hem alla böcker jag hittade från biblioteket, klippte testsnören och provade alla olika knutar som jag lärt mig. Ganska bra och grundligt jobb, om ni frågar mig! Men det gav resultat!

 
Mitt första lilla "test-verk" är den här lilla mini-väggbonaden med bladmönster. Ganska coolt och härligt vårigt!

 Det var egentligen bara ett test, men jag tycker den blev så fin att den nog får komma upp på väggen.

 
Så nu är jag redo för att ge mig an något större projekt som består av flera olika knutar! Jag hittade en superbra bok som Fanny Zedenius har gjort, med flera fina mönster som jag tänker utgå ifrån! Ska bli så kul att riktigt få gotta ner sig i det här knyt-kutandet!
 
 
Är det någon annan som har testat makramé eller knyppling?
Vad tyckte ni om det?
handarbete, hantverk, knyta, macrame, makrame, makramé,

2 kommentarer

Evelyn

04 Apr 2019 21:07

Det blev ju jättefint! Jag har provat både makrame och knyppling. Jag gjorde en liten fönsterlampa i makramé som jag blev väldigt nöjd med. Men jag tycker nog att knyppling är roligare. Men nu är det länge sedan jag provade det. Du kan ju ta med knyppeldynan i påsk så kan vi ju sitta och knyppla på kvällarna och lyssna på någon bra pod! 🤗💜

Svar: men det verkar så hiiiimla pilligt! Haha, ja fast jag kommer nog åka tåg i påsk, så blir lite knöligt att släpa med dynan då! Du får visa på din istället! ^^ Men vi kan ju testa! Och så tycker jag vi ska göra tvål den här gången!
Sofie Mortensen

Linnéa

07 Apr 2019 10:46

Det blev ju väldigt fint det slingrande bladverket! Jag har testat makramé en gång i typ lågstadiet som något av de fösta slöjdprojekten jag gjorde. Men sedan dess har jag aldrig gjort det igen. Jag minns inte alls vad jag tyckte om det då 😅

Svar: Åh, jag fick aldrig testa makramé i skolan! Kul! Ja tycker det är rätt meditativt, men lite knöligt med hur mans ska sitta eller stå. Det blir lite jobbigt för armar och axlar efter ett tag! ^^
Sofie Mortensen

Kommentera

Publiceras ej