Ett par tumvantar är klara! Eller ja, de har varit klara ganska länge nu, men det här med att försöka fota sina skapelser såhär års är inte så lätt…det är ju mörkt dygnet runt! När ska man få lite bra fotoljus? Lyckades tillslut pricka in en dag med ledighet och ljus.

 
Det här är ett gratis mönster från Opal som kallas Helenas vantar. Dom är stickade i ett sockgarn som också är från Opal. (De har sååå många färger och mönster på sina sockgarn!) Det här är en väldigt enkel modell med slätstickning, men jag tycker det här garnet gör sig bäst på det sättet. Nu kommer mönstret och färgerna i garnet verkligen fram och får ta plats.
 
 
 
 
Det blir inte så tjocka vantar, men än så länge har vi inte haft någon snö här i Göteborg, så de här vantarna har varit ganska perfekta för temperaturen så här långt.
 
 
 
Det har också varit rätt skönt att ha något enkelt att sticka på under tentaperioderna. Men nu blir det lite lugnare framöver. Äntligen! Mer tid för stickning! (och kanske lite mer tid för bloggen också)

Jag hoppas många sticktimmar i jul! Har så många projekt jag vill dra igång!!

 
Har ni någon julstickning på gång? Skulle vara super kul att höra vad alla har för projekt i händerna över julhelgen.
helenasvantar, knittersoftheworld, knitting, knittinglove, opal, sticka, stickare, stickglädje, tumvantar, vantar,

3 kommentarer

Alicia Sivert

19 Dec 2019 15:53

Såå fina vantar!! Jag är sticklös just nu och evigt frustrerad i det. Måste leta upp ett mönster till garnet jag har hemma så jag kan komma igång med nåt. Fingrarna skriker efter att få hålla i ett par stickor!

Svar: Ja, men så här års är ju sticksuget som starkast! Jag kan inte gå en dag utan att i alla fall få sticka några rader. Blir galen annars! Hoppas du hittar något snart!!!
Sofie Mortensen

Cecilia N

21 Dec 2019 18:10

Fina vantar. Harmoniskt färgat garn.
Jag har stickat en julklappströja, men den kom iväg för sent på posten, så det blir en nyårspresent istället.

Jag ska precis maska av ett par strumpor.
Sen borde jag nog hellre ta mig an sömsmånerna på skjortan än börja på nån stickning som inte är akut.

Svar: Men vilken härlig klapp! Även om det blir till nyår! ;) Jag har också andra grejer som jag borde ta tag i. Som att laga alla sockor som det gått hål på, men har lagt upp till ett par nya istället! ^^
Sofie Mortensen

Linnéa

22 Dec 2019 20:40

Så fina! Garnet hade ju en väldigt fin randning. Var det ett bra garn att sticka i? Har ingen erfarenhet av att sticka med Opal garn.

I jul skall jag kanske påbörja en ny kofta till mig själv, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Om jag inte gör det kommer jag antagligen satsa på att sticka klart sådant som har varit liggandes ett tag. För att senare kunna ta tag i att sticka några bebis plagg åt svägerskan :)

Svar: Ja, det var väldigt lättstickat garn! Och finns i såååå många färger! :D Åh, så härligt! Julen är ju en så bra stick-tid. Vet att många lägger upp en ny stickning på julaftonskvällen. Så mysig tradition!
Sofie Mortensen

Kommentera

Publiceras ej