Snart börjar det nya året och ett nytt årtionde, men ett litet stickprojekt till hann jag klart med innan tolvslaget (jobbar just nu på ett par sockor som förhoppningsvis också kommer bli klara innan det nya året börjar). 

Ett par handledsvärmare är min bästa vän så här års. De här små gör så stor skillnad, och man blir snabbt varm i hela kroppen.

 
 
Det här är en helt ny teknik för mig. De är gjorda efter ett mönster från Lilly Secilie Brandal och Bente Myhrer ut boken Stickbart- 80 stora och små projekt.

Det är ett flätmönster som börjar med trekanter, sen plockas maskor upp längs kanterna på trekanterna och varje ruta stickas för sig. Det va lite komplicerat i början, och det tog ett tag innan jag förstod hur mönstret hände ihop och hur det var uppbyggt.

 
Det var roligt att testa något helt nytt, och jag tycker det blev ganska coolt med det här flätmönstret. Dom blev liite stora. Jag lade till två extra rutor till bredden eftersom jag stickade i tunnare garn än i mönstret, men jag tog nog med lite för mycket. Det hade räckt med en extra ruta. Men de fungerar bra med en långärmad tröja under, man får ändå den där extra värmen.
 


handarbete, handledsvärmare, hantverk, knitt, knitter, knittersoftheworld, knitting, knittinglove, sticka, stickare, stickglädje,

2 kommentarer

Linnéa

31 Dec 2019 12:55

Jag gillar verkligen den tekniken, den ser så svår ut men ändå så enkel! Det blev väldigt snyggt att du hade olika färger på dem :D

Svar: Ja, eller hur? Svår men enkel? Haha! Tack så mycket! <3
Sofie Mortensen

Linnéa

31 Dec 2019 12:55

Jag gillar verkligen den tekniken, den ser så svår ut men ändå så enkel! Det blev väldigt snyggt att du hade olika färger på dem :D

Kommentera

Publiceras ej