Det som satte extra guldkant på December var ju utan tvekan garnkalendern från Fabel knitwear. Det här är min första garnkalender, och jag älskade den!

Det finns flera olika julkalendrar med garn och de är upplagda på lite olika sätt. Men i denna så fick jag fem paket med en handfärgad garnhärva i. Ett paket för varje advent och en till julafton. Jag har verkligen längtat till varje söndag för att få öppna mina garnpaket.

 
Jag tyckte om alla nystan, men det var flera färger som jag annars nog inte hade valt själv, men det känns kul och utmanande att få arbeta med andra färger än vad jag är van vid.

 Jag hade också på något sätt missat att den garn-bas jag valde till min kalender var glittrig. Glitter är heller inte något som jag vanligtvis dras till, men nu gillar jag det mer och mer och har "embraceat" gittret. Kanske behöver jag mer glitter i mitt liv?

 

I den första luckan fanns Kakemann med gröna och röda spräcklor, inspirerat av norska julkakor. Det här nystanet håller just nu på att förvandlas till ett par sockor.

 
Paket nummer två innehöll den här härligt röda härvan som heter Nisselue (Nisseluva)
 
 
Tredje advent innehöll det här spräckliga garnet inspirerat av pepparkakshus; Pepperkake med non-stop.
 
 
Fjärde advents paket var min favorit med den här mörka gröna, glittriga färgen. Såå vackert! Inspirerad av julgranen med namnet Du Grönne Glitrende.
 
 
Och på julafton var det ett till ljusare nystan, inspirerat av en film som tydligen visas på TV som norsk jultradition. Tre nötter till Askepott(tre nötter till Askungen) innehåller ljusa toner av lavendel, puderrosa och beige. Den påminner om sockervadd. Det är vacker, men det är inte färger som jag brukar välja till mig själv.
 
 
Varje paket innehöll också en referensbild, en stickmarkör och något extra. Jag fick fyra fina knappar och tre mönster från Fabel knitwear. En basker, en skarf och en kofta. Ett av kalender-nystanen kommer definitivt gå till baskern, frågan är bara som vanligt vilken färg man ska använda? Lutar år röd eller grön...
 
 
Jag är i alla fall super nöjd med kalendern, och jag hoppas att jag har möjlighet att beställa en nästa år också!
 
 
 
 
crazyyarnlady, garn, garngalen, garnkalender, garnnystan, jul, julkalender,

1 kommentarer

Beatrice

07 Jan 2020 20:09

Har följt dina inlägg med kalendern på instagram hela december och verkligen dreglat över det fina garnet!! Faktiskt också börjat följa företaget på instagram i hopp om att kanske ha möjlighet att skaffa en egen nästa år. Så otroligt vackert garn, och jag älskar att det är handfärgat!! (och jag ser såklart fram emot att se vad du stickar färdigt i det!)

Svar: Åh, vad kul! Åh! Ja, hon färgar sååå fina garnet och designar så fina tröjor! Jag går och klämmer på mina glittriga nystan nästan varje dag! Ska bara klura ut vad de ska få bli för något...^^
Sofie Mortensen

Kommentera

Publiceras ej