Sortbet cardigan nummer två!

 
Den här koftan skulle egentligen inte alls bli till. Varken garnet eller knapparna var införskaffade för detta projekt, men så föll plötsligt alla bitar på plats. Bara så där.

Garnet är ett silk mohair garn som jag tänkte sticka tillsammans med en annan tråd till en Ränder på längden tröja, men när jag fick hem garnet var det heeelt fel färg. Det var inte alls som jag tänkte mig! Jag ville ha en varm, beige nyans. Som en sandstrand eller ett soligt havrefält, men det här kändes mer grått än beige. Inget fel med det, men det var bara inte vad jag ville ha till den tröjan.

Första tänkte jag skicka tillbaka det, men efter lite funderande så bestämde jag att jag lika gärna kunde sticka en annan tröja av det här garnet. Det var ju ändå en fin färg. Jag kollade runt lite på Instagram, tills jag kom på att ju redan hade mönster till Sorbet cardigan av Mille Fryd Knitwear.

 
Jag har gjort en Sorbet cardigan tidigare, en stor och randig variant. Den är super mysig, men tyvärr använder jag den inte så mycket och den är nästan lite för stor…så jag har tänkt ett tag att jag skulle vilja ha en enfärgad, och en lite mindre Sorbet. Och nu satt jag plötsligt med det perfekta garnet!

Jag körde igång direkt!

Knapparna var också tänkta till en annan kofta, en Burrow cardigan (också nummer 2). Men jag insåg att de skulle bli lite för stora och klumpiga till den. Men! Peerrrfelta till Sorbet! Alltså, som om det var meningen från början!

 Och se så bra det blev! Jag hade kunnat tänka mig den ännu lite kortare, men den sitter ju ändå väldigt bra. Och den går att använda till så mycket. Det är ju som att sticka ett moln, när man bara stickar i mohair, och det är samma känsla att ha den på sig. Så mysig. Och varm. Men ändå så lätt och luftig.

 
Tänk att det som från början blir fel, ändå kan bli så rätt?
knittersoftheworld, millefrydknitwear, sorbet, sorbetcardigan, sticka, stickare, stickat,

2 kommentarer

Beatrice

11 Apr 2021 09:53

Åh, så fin! Färgen känns så otippad på något sätt, som en väldigt smutsig pastellrosa? Men jag gillar den! Den passar dig perfekt!

Svar: Tack! Ja, jag tycker också det är en lite svårdefinierad färg. Men jag gillar den!
Sofie Mortensen

Linnéa

11 Apr 2021 16:45

Så fin den blev. Ibland är det ju just de projekt man inte ens tänkt göra från början som blir absolut bäst :)

Svar: Ja, det är vekligen sant!
Sofie Mortensen

Kommentera

Publiceras ej