Julafton!!
 
Äntligen är den här! Den där dagen som man längtar till, som man har så höga förväntningar på och som aldrig brukar komma snabbt nog. Men nu är den alltså här.
 
 
När jag var liten kändes julen verkligen magisk, spännande och något man längtade till hela året. Men allt eftersom åren har gått så har jag blivit ganska besviken på julafton. Själva julaftonen brukar vara så full av förväntningar som den sen inte kan leva upp till. Det blir aldrig så mysigt som jag föreställer mig, Kalle anka är inte så roligt, jag är inte så glad som jag önskar. Jag kan bli ganska melankolisk på julafton. På något sätt tror jag det har med åldern att göra, att julen aldrig blir så där speciell som den var när man var liten. MEN det är okej!!
 
 
Man blir äldre, och julens fokus flyttar från önskelistor och paket till stress och ett desperat sökande efter julstämning. 
 
 
Nu för tiden så längtar jag mer till själva december. Vägen fram mot julafton. De senaste åren har jag försökt att sänka mina förväntningar och ta det som det kommer, och det har faktiskt fungerat bra, Jag försöker att inte stressa, inte sätta upp för höga mål på dekorationer, julklappar och mat. Man får göra så gott man kan helt enkelt. 
 
 
 
Jag försöker bara njuta av att vara lite ledig, få äta god mat och spendera kvalitets tid med nära och kära! Hoppas att ni också kan njuta av vila i jul!
 
God jul!
christmas, jul, julafton,
Jag vet att många idag tycker att det här med att skicka julkort till varandra känns lite föråldrat. Att "det är ju bara gamla tanter som fortfarande håller på med sådant", men jag är ju lite tantig av mig, och jag brukar alltid skicka iväg lite julkort.
 
 
Dessutom brukar jag göra julkorten själv.
 
 
Jag själv tycker det är jätte roligt att få julkort, speciellt om avsändaren har gjort kortet själv! Och jag tror att de som får julkort av mig också blir glada för det. Många vill nog ha julkort, och blir glada när de får några, men orkar inte, eller har inte tid att skicka några egna.
 
 
Såhär blev årets julkort! ↑ ↓
 
 
Men det behöver inte vara så jobbig eller ta så lång tid. Jag tycker ju det är roligt att sitta och pyssla med att matcha ihop olika mönstrade papper och olika former, men det räcker gott med ett vitt kort som du skriver God jul med en fin penna, och signerar med ditt namn. Det blir super fint! Stilrent och enkelt, och mycket personligare än ett köpt (även om det är helt okej att köpa färdiga julkort och skicka iväg. Hellre det än inga!).
 
 
Jag hoppas jag också får några julkort i år!
DIY, christmas, julkort, pyssel,
Det är alltid roligt att ge bort egengjorda presenter och julklappar. Dels så är det väldigt roligt att göra, och dels brukar de flesta bli väldigt glada över sådana presenter. Vem skulle inte bli glad över en specialdesignad, egenhändigt gjord present bara för just den personen? 
Det blir i allafall jag!
 
 
Den här gången så letade Matilda efter virkade bakverk och kakor att ge till sina syskonbarn i julklapp.
 
 
Jag har virkat väldigt mycket tidigare, men det var ett tag sedan nu. Så jag tittade efter i mina virk-gömmor, och hittade en hel del! Lite tårtbitar, muffins, damsugare och oreo-kakor.
 
 
Sen virkade jag till några chokladbollar också! De är lätta att virka och blir snabbt färdiga. Sen broderade jag på lite riven kokos.
 
Det räcker till ett riktigt kalas!
 
Ser riktigt smaskigt ut! Det tyckte i allafall Lovis.
 
Hoppas de blir nöjda med virkad fika i julklapp!
DIY, crochet, fika, handarbete, kakor, virka,