Nu har jag blivit klar med mina handledsvärmare, eller snare en sorts torgvantar som jag köpte material till på Sy & hantverksmässan.  
De är stickade i ett super gosigt alpackagarn i två olika färger; gråmelerad och senapsgult.  
 
 
 
Mina favorit färger just nu!
 
 
 
De här satt jag och stickade ute i höst-solen under en ganska jobbig tid. Egentligen är det fortfarande ganska jobbigt, men då är det extra skönt att kunna gå ut och sätta sig i trädgården och sticka i solvärmen, med en kopp te. Det gjorde det trotts allt till en väldigt bra dag.
 
 
 
 
 
Jag älskar höst-solen! Det kan nog vara bland det bästa som finns! Jag måste försöka passa på att vara ute de soliga dagarna i höst! Jag märker att jag mår bra i naturen. Jag ska försöka gå ut och gå promenader, ha picknick eller plocka svamp.
 
 
 
Och då ska jag ha mina nya fina vantar på mig! Det kommer bli bra, det! 
handarbete, handledsvärmare, knitt, knitting, natur, sticka, vantar,
Jag har en ny typ utav syskrin! En liten 70-tals puff! 
När min mamma var och hälsade på mig i samband med sy och antverksmässan, så passade vi också på att åka på en liten loppisrunda. Så som vi brukar göra när jag är och hälsar på henne.
 
 
 
På ett ställe hittade hon den här puffen. Full med massor av sytrådar, nålar, knappar, kardband mm, huller om buller.
"Sånt här är ju alltid bra att ha" sa hon. "Men den här lådan vill jag inte ha. Fy vad ful! Den kanske du vill ha?". Haha! Ja, vi har inte alltid samma smak! 
 
 
 
 
Men först var jag också tveksam till just den här. Den var faktiskt ganska ful. Men det var också just därför som den var så charmig. Det visade sig att det inte lönade sig att köpa enstaka saker som fanns i puffen, så vi köpte hela! 
 
 
När vi kom hem så delade vi upp lite av innehållet, och när vi tömde ut alla saker så hittade vi tre träben till puffen! Jag hade forstfarande varit rätt tveksam till om jag ville ha det här "syskrinet", men så fort den fick på sig sina ben så, wow! JA TACK! 
Den fick stanna! 
 
 
Nu tycker jag jätte mycket om den! Jag tycker att den ser ut som ett litet ufo. Super cool! Så nu har jag mina nya garnnystan från mässan och min broderi-utrustning i den.
Perfekt retro-förvaring! 
70-tal, finahem, handarbete, hem, hemma, inredning, loppis, retro, secondhand,

Hotellet vid hörnet av bitter och ljuv av Jamie Ford

Sid. 392

Utgiven år 2009

 Det utspelar sig i Seattle under andra världskriget och under 1980-talet. Det handlar om en kinesisk pojke och en japans flickas vänskap. Efter Pearl Harbor ses alla japaner som fienden och Henry och Keiko får egentligen inte umgås. Men för dem så är de båda ju bara amerikaner.

 
Nu är Henry vuxen och när man upptäcker tillhörigheterna från japanska familjer i källaren på Hotell Pannama minns han vad som hände då under 40-talet när hans bästa vän och hennes familj tvingades lämna alla sina saker för förflyttas till läger. De lovade att vänta på varandra. Finns hon fortfarande kvar någon stans? 
 
 
 
Det bästa med den här boken var att få läsa om hur man behandlade amerikanska japaner under kriget. Det var faktiskt något jag inte hade en aning om. Att man samlade ihop alla japanska familjer och skickade iväg dem till arbetsläger. Därför är den nog en viktig bok att läsa.
 
 
Men trotts detta dystra kapitel i USA:s historia så kände jag att jag inte berördes så mycket som jag nog egentligen skulle. Kanske därför att det berättas ur ett barns perspektiv? Men det är ju dramatiskt för honom med, och ändå känner jag att jag inte blir så drabbad. Men det är svårt att sätta fingret på varför. Emellan åt är den ganska långsam också, kanske bidrar det till att jag inte blir så berörd?
bok, book, läsa, read,