Jag har en ny typ utav syskrin! En liten 70-tals puff! 
När min mamma var och hälsade på mig i samband med sy och antverksmässan, så passade vi också på att åka på en liten loppisrunda. Så som vi brukar göra när jag är och hälsar på henne.
 
 
 
På ett ställe hittade hon den här puffen. Full med massor av sytrådar, nålar, knappar, kardband mm, huller om buller.
"Sånt här är ju alltid bra att ha" sa hon. "Men den här lådan vill jag inte ha. Fy vad ful! Den kanske du vill ha?". Haha! Ja, vi har inte alltid samma smak! 
 
 
 
 
Men först var jag också tveksam till just den här. Den var faktiskt ganska ful. Men det var också just därför som den var så charmig. Det visade sig att det inte lönade sig att köpa enstaka saker som fanns i puffen, så vi köpte hela! 
 
 
När vi kom hem så delade vi upp lite av innehållet, och när vi tömde ut alla saker så hittade vi tre träben till puffen! Jag hade forstfarande varit rätt tveksam till om jag ville ha det här "syskrinet", men så fort den fick på sig sina ben så, wow! JA TACK! 
Den fick stanna! 
 
 
Nu tycker jag jätte mycket om den! Jag tycker att den ser ut som ett litet ufo. Super cool! Så nu har jag mina nya garnnystan från mässan och min broderi-utrustning i den.
Perfekt retro-förvaring! 
70-tal, finahem, handarbete, hem, hemma, inredning, loppis, retro, secondhand,

Hotellet vid hörnet av bitter och ljuv av Jamie Ford

Sid. 392

Utgiven år 2009

 Det utspelar sig i Seattle under andra världskriget och under 1980-talet. Det handlar om en kinesisk pojke och en japans flickas vänskap. Efter Pearl Harbor ses alla japaner som fienden och Henry och Keiko får egentligen inte umgås. Men för dem så är de båda ju bara amerikaner.

 
Nu är Henry vuxen och när man upptäcker tillhörigheterna från japanska familjer i källaren på Hotell Pannama minns han vad som hände då under 40-talet när hans bästa vän och hennes familj tvingades lämna alla sina saker för förflyttas till läger. De lovade att vänta på varandra. Finns hon fortfarande kvar någon stans? 
 
 
 
Det bästa med den här boken var att få läsa om hur man behandlade amerikanska japaner under kriget. Det var faktiskt något jag inte hade en aning om. Att man samlade ihop alla japanska familjer och skickade iväg dem till arbetsläger. Därför är den nog en viktig bok att läsa.
 
 
Men trotts detta dystra kapitel i USA:s historia så kände jag att jag inte berördes så mycket som jag nog egentligen skulle. Kanske därför att det berättas ur ett barns perspektiv? Men det är ju dramatiskt för honom med, och ändå känner jag att jag inte blir så drabbad. Men det är svårt att sätta fingret på varför. Emellan åt är den ganska långsam också, kanske bidrar det till att jag inte blir så berörd?
bok, book, läsa, read,
Nu när vi nästan är halvvägs in i september så tänkte jag att vi kan ta en titt på hur min Bullet journal ser ut denna måndad!
Jag började med att välja några färger som passade bra ihop, och sen ett tema för september.
Jag valde Handarbete som månadens tema. Till det ville jag ha några glada färger som påminner om sommaren som börjar ta slut, så då fick det bli Gul, Rosa, Lila, och Mintgrön. 
 
 
Jag valde att börja med en sida för en slags presentation av månaden och av temat, och på andra sidan en månadsöversikt där jag valt att markera lördagarna och söndagarna i färg för att tydligare se indelningen av veckorna.
 
 
 
 
På nästa uppslag ville jag ha min habbit tracker för att få lite koll på mina vanor. Sen valde jag att prova en ny typ utav små dagboks anteckningar. Jag tänkte att jag ska testa att skriva en tråkig sak som hänt under dagen, och sen det bästa som hänt under dagen. Då borde jag väl få med det viktigaste om varje dag? Jag valde att kalla det "en sten om dagen" och "en fjäder om dagen". Det blir ett litet test och så får vi se om det känns bra! 
 
 
 
Sen har vi första veckouppslaget! Här testar jag att ha en vecka på varje sida. Jag ska se om jag tycker att det finns tillräckligt mycket plats för anteckningar eller om det känns för trångt och stökigt. Jag ska också testa att fylla i humör under september-veckorna. Det ska bli kul!
 
 
 
 
Här är en annan variant med en vecka på ett dubbeluppslag. Här finns det gott om plats för anteckningar!
Jag tänkte också att jag ska få lite kolla på mina utgifter, så jag har gjort en liten ruta där jag kan fylla i vad jag köpt under veckan och vad det har kostat. 
 
 
Sista veckan fick också ett dubbeluppslag. Men med datumen skrivna i små burkar. Burkarna är en mönstrad tejp! De passar bra in i handarbets-temat.
Jag tycker det är skönt att ha en liten månadsöversikt med på varje veckouppslag där den aktuella veckan är markerad.
 
 
 
Här har jag använt mönstrad tejp för att täcka över misstag. Jag skrev lite fel datum, men då klistade jag bara över det som blev fel med en rolig tejp, och skrev över den istället! Det syns igenom lite, men det är ändå bättre än innan. Smart va?
 
 
 
Till sist så ägnar jag en sida åt anteckningar och en "att göra" -lista. Den sista sidan har jag lämnat blank. Vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Men det kan ju vara bra att ha någon stans att kunna kladda lite. Kanske ska jag rita något? Eller göra en lista?
Vad tycker ni?
DIY, bulletjournal, bulletjournaling, kalender, september,