Förra veckan plockade jag fram mina målar-grejer för första gången på länge. Jag har tänkt att jag ska försöka måla lite mer det här året, men jag har inte haft någon insperation, inte vetat vad jag ska måla och det har känts för jobbigt att plocka fram alla färger, stativ och palett. Men nu fick jag lite feeling och drog fram alla grejer ur garderoben.
 
 
 
Jag kom på att jag skulle använda min kopparsprej-färg som jag köpte för att spreja burkar. Jag testade lite olika färgkombinationer, och fastnade för den nu super-populära färgen grå. Koppar och grått. Varför inte?
 
 
 
Jag blandade färgerna till en bra nyans och målade hela basen i grått. Sen prejade jag halva med koppar, och försökte göra lite coola skvätt-stänk. Så här blev det då.
Men det kändes lite platt, så jag blandade och målade på lite med lite mer metallic-färg, med hjälp av pensel för att få det lite mer levande.
 
 
 
  
 
Jag blev ändå ganska nöjd. En enkel tavla, lätt att tillverka och som jag tror passar hemma hos många. Jag har redan planerat att göra flera i samma stil, som en liten kollektion. Tänker att jag får passa på nu när jag har lite insperation. Måste bara köpa fler dukar att måla på. Vi får se hur det blir! 
DIY, inredning, måla, måleri, tavla,

Igår var jag på en jättestor loppis som varje år hålls på en skola här I Göteborg. Förra året köpte jag en sekretär där för ca. 150 kr och Fredrika köpte en jättefin blå soffa för typ 75kr, så jag var ganska spänd och fröväntansfull på vad jag skulle kunna hitta den här gången. No pressure alltså!

Jag kan ju I alla fall avslöja att det inte blev några stora möbler denna gång. Men väl några mindre fina fynd!

 
 
 
Det jag är mest nöjd med är de här assiettrna. Jag fick 6 st. för 10kr!! Så himla fina! Synd att det inte fanns mer delar I den servisen. Men det blev en liten blommig kopp också. Bara för att den var så fin (och kostade 1 kr.). Tänkte att jag kanske kan göra ett ljus av den? Den är lite liten att dricka te ur, och kaffe dricker jag ju inte. Eller så har jag den bara för att titta på. För att den är så fin och för att jag blir glad av den.
 
 
 
Den här lilla, avlånga skålen köpte jag också för en tia. Super fin tyckte jag! Perfekt för lite snacks.
 
 
 
 
 
Jag hittade inte så mycket kläder som jag hoppats på. Men det är så svårt att hitta något när allt liggr I en stor hög. Jag lyckades I alla fall rota fram en gul kjol som jag tror blir jätte härlig att ha på sig till våren och sommaren, och en virkad väst. Tyckte den va lite cool, så där.

 

 
 
 
Jag blev så glad när jag såg de här böckerna! Jag har letat efter såna här gamla faktabilder av blommor I genomskärning. Egentligen så vill jag ju ha så där stora skol-affischer med blommor och växter, men jag tror det fungerar bra med små bilder ur böcker också.
 
 
 
Så jag tänkte skära ut de finaste bilderna och göra någon slags tavla av dem. Men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ha flera små, eller om jag ska försöka sätta ihop dem till en stor tavla? Vi får se hur det bllir! 
fynd, loppis, retro, secondhand,

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins

Sid. 396

Ugiven år 2015

Anledningen till att jag läste den här boken var för att jag tänkt se filmatiseringen av den som nyligen gick på bio. Men jag var för seg, så den slutade att gå! Men som tur var hittade jag den på bok-rean! Wop wop!

 
Den handlar om Rachel som har förlorat sitt jobb och sin självkänsla. Hon dricker. Mycket. Lite för mycket. Men för att ingen ska veta att hon fått sparken så tar hon varje morgon samma tåg in till London, och samma tåg hem på eftermiddagen. Som om hon åkte till jobbet. Precis som alla andra. Precis som vanligt. Men en dag är inte allt som vanligt.

Det är något konstigt med paret som bor I det fina huset som Rachel varje morgon passerar. Något är fel. Och när sen kvinnan I huset försvinner bestämmer sig Rachel för att försöka hjälpa till. Men samma natt som kvinnan försvunnit har Rachel själv varit med om någonting. Något otäkt, men hon minns inte vad. Kan det ha något samband?

 
 
Gillade denna mycket! Det tog inte lång tid att läsa ut den eftersom jag inte kunde sluta läsa. Helt beroendeframkallande! Och så spännande! Jag blev så uppjagad att jag nästan fick hjärtklappning och var tvungen att lägga ifrån mig boken ett tag för att pusta ut lite. Och jag kunde inte läsa innan jag skulle gå och lägga mig för då skulle jag aldrig kunna somna. Antagligen skulle jag blivit liggandes tills jag läst ut den kl. 2.30 på natten. Jag lyckades också klura ut hur allting hängde ihop. Stolt! Nu ser jag fram emot att de filmen. Förhoppningvis är den lika spännande!
bok, book, läsa, read,