Nu är ju 2017snart till ända och jag tänkte ta en titt på vad jag har lyckats skapa under det här året.  Det blir ju en trotts allt en hel del när en sår ihop det så här.
 
Det här jag jag skapat under 2017:
 
~STICKAT~ 
 
 
Jag stickade klart min allra första kofta!
 
 
Och jag hann till och med sticka en kofta till!
 
 
Handledsvärmare
 
 
Torgvantar/handledsvärmare i alpacka
 
 
Ett par sockar
 
 
Disktrasor
 
~VIRKAT ~
 
 
Nytt mobilfodral till min nya telefon
 
 
Virkade vårblommor
 
 
Necessär
 
~BRODERAT~
 
 
Lite tavlor
 
 
 
 
 
 
En liten bonad till Holken
 
~SYTT~
 
 
Stick-påse
 
 
Klänning
 
 
Pennfodral
 
~SKAPAT I PAPPER~
 
 
 
Alla hjärtansdag kort
 
 
Julkort
 
~ANNAT SKAPANDE~
 
 
Jag har målat en tavla
 
 
Komponerat två tavlor av sidor ur en bok
 
 
Spunnit eget garn
 
 
Drejat en skål
 
 
Men årets stora skapande har ändå varit min nya hobby, Bullet Journal. Jag började i sommras och blev helt fast! 
Här kan en se hur min journal sett ut sen i Augusti → Bullet journal
 
Det känns fint att titta på allt som jag har skapat det här året. Saker jag gjort med mina egna händer. Det är något som jag älskar; att få skapa med händerna, oavsett om det skapas av garn, tyg, papper, metall eller lera. Det finns något så tillfredsställande med att ta ett material i händerna och sen själv forma det till något eget, något nytt, något annat. 
 
Till 2018 hoppas jag få skapa i lite mer olika material. Ett mål jag har är att testa på att dreja lite mer. Det ska bli spännade att se vad det kan skapas då! 
 
Tack för detta skapar-år!
2017, DIY, brodera, broderi, bulletjournal, bulletjournaling, handarbete, kreativ, skapa, sticka, stickglädje, sy, sypeppen, virka,
Innan jul så kom min bror på besök för att hjälpa mig att köpa och frakta hem julgranen, och för att baka lite pepparkakor. Vi kokade lite glögg, satte på en julfilm på tv och så fick jag äntligen inviga mina nya pepparkaksformar som jag införskaffat på loppis. 
 
 
Pepperkakor kan en ju faktiskt äta både ett bra tag innan, och efter jul. Så här är lite bilder från vårat bak. 
 
 
 
 
 
 
Några av formerna var lite ihoptryckta, men efter att vi böjt ut dem en aning blev det mycket finare kakor. Granen blev lite fylligare och grisen och bocken lite tjockare. 
 
 
 
Jag minns inte att jag någonsin gjort egen pepparkaksdeg, men jag tycker det brukar bli väldigt goda kakor även av köpe-deg. Bara en inte använder för mycket mjöl så de blir torra. 
 
 
Mycket goda pepparkakor blev det!
baka, christmas, jul, pepparkakor,
Hemma i Holken hade vi julafton i onsdags. Granen är obligatorisk för mig, och vi i Holken brukar döpa våran gran varje år. Den första granen i Holken var Holger, en kom Helga och årets gran blev Hulda. Hon är lite sned men annars sköter hon sitt jobb som julgran fint.
 
 
 
Förutom gran, så önskar jag alltid snö till julafton, vilken i stort sett aldrig går i uppfyllelse. Men ett litet tag fick det vara vitt ute. Det gör så stor skillnad tycker jag. Snön lyser upp i mörkret och det blir omedelbart julstämning. Kanske kan jag skymta lite vitt utanför fönstret idag..? Eller så är det bara önsketänkande.
 
 
Pricken över i:et för julstämningen är ändå levande ljus. Eller allt mys-ljus egentligen. Stearinljus, adventsljusstaken, adventsstjärnan och ljusen i granen. Det blir ju så mysigt! 
 
 
 
Mat är ju så klart en stor del också, men jag brukar alltid äta för mycket (eftersom det är så gott) och sen så mår jag illa istället! Jag lär mig aldrig hur mycket mat jag ska ta, dte blir samma sak varje år! Haha! 
Julmusik och julfilmer går i ett under december och det kan det få göra under julafton också. Det kan vara mysigt att avsluta kvällen framför en film, annars är det ju mysigt att spela spel tillsammans, men det brukar nog oftast bli på juldagen sen. 
 
 
Nu är jag hemma i Norrköing för att fira jul. Och det är nog den största delen för att det ska kännas som jul för mig. Att få komma hem. Att samlas med min familj. Det känns fint att jag har två hem. Ett barndomshem i Norrköping, och ett hem i Holken i Göterbog. Men det känns lika fint att få komma hem till båda. 
 
Nu måste jag gå och fylla på med lite godis i magen! Det kan jag inte få för mycket av under julafton. Hoppas ni alla får lite julstämning idag och till sist så vill jag önska en riktigt god jul! 
christmas, gran, jul, julafton, julstämning,