Är lite löjligt nöjd med Maj månads Bullet! Tycker den blev på himla bra! Jag testade lite nya veckoupplägg, nya former och fyllde den med mycket blommor och ljusa, lätta färger.
 
 
Uppslag för maj månad med en att göra- lista och en skapa- lista. 
 
 
Denna månad fick det bli två trackers/loggar. Som vanligt för humör och vanor.
 
 
Men ekonomi och "dagens bästa" valde jag denna månad att antecnkna veckovis. 
 
 
Det har varit kul att testa lite nya former, den här vekcan är t.ex. uppbyggd av cirklar. Och att sen blanda cirklar med fyrkantiga former skapar en härlig kontrast tycker jag. 
 
 
 
 
Härliga maj månad är ju nästan redan slut, men jag har redan påbörjat Juni och den kommer bli så snygg! Men jag kommer få lägga ganska mycket tid på den om det ska bli så som jag föreställer mig den. Hoppas! 
bulletjournal, bulletjournaling, kalender, maj, planera, planner, tracker,

Binas historia av Maja Lunde

Sid. 458

Utgiven år 2016

 
I den här boken får vi följa binas historia från biodlarnas första stapplande steg, till den stora bi-döden och till slut in framtidens samhälle helt utan bin.
 
 
En engelsk forskare och biodlare under 1800-talet försöker utveckla en ny typ av bikupa som kommer revolutionera biodlingen. 2007 börjar det hända konstiga saker med Georges bin i USA, och i framtida Kina arbetar Tao med handpollinering efter att alla bin försvunnit.

 Tre historier som på olika sätt är sammanlänkade med binas historia, relationer mellan barn och föräldrar, och där bina får en avgörande roll i allas liv.

 

Jag gillar idén till den här boken, speciellt med tanke på att bi-döden är verklig. Det här blir en slags förhandsvisning om hur det kan komma att se ut i världen om vi inte kommer på hur vi ska rädda bina.

 

Men tyvärr så är inte alla historier lika spännande som framtidsvisionen. Båda de andra historierna är lite tradiga och handlar mest om hur illa det är och hur dåliga föräldrar de känner sig som.  Spänningen hade behövts höjas en aning.

 

bok, böcker, läsa, läsglädje, lästips,
 
Min virk-inspiration har ännu inte sinat. Nästa på listan att skapas var dessa små skålar.
 
 
 
Sådana där som är bra att ha till lite allt möjligt. Smått och gott! Och de är väldigt enkla att göra. Det här har varit mitt "sitta framför tv-projekt", eftersom det nästan har gått av sig självt. 

Men ibland är det ju faktiskt vara så att det enkla är det bästa (men inte alltid), och jag tycker faktiskt att dessa blev väldigt gulliga. En kul, enkel men personlig inredningsdetalj!

Originalmönster kommer från Lätt att Virka av Sara Sinaguglia, men jag har hittat på och schysterat lite vart efter som.

 
 
Jag har två skålar invid min spegel som är fyllda med tofsar och läppstift.
 
 
Sen blev det lite fin förvaring till badrumsskåpet.
 

Ett roligt, enkelt virk-projekt.

handarbete, hantverk, inredning, inspiration, sewityourself, sypeppen, virka, virkglädje,