Idag är det fredag igen!
Tjoho! Säger alla. Jaha, säger jag. Jag ska nämligen jobba på lördag, dock är jag faktiskt ledig på söndag. Och idag! 
Jag har inte haft en normal femdagars arbetsvecka sedan i våras, och knappt då heller, eftersom jag i våras arbetade på en lärarpool och det inte ens var säkert att man blev inringd fem dagar av veckans fem arbetsdagar.
Under sommaren arbetade jag på Liseberg. Vilket är super roligt men som också innebär att man jobbar när alla andra är lediga: kvällar och helger. Samma sak gäller nu på konditoriet där jag har börjat jobba. Men där kommer jag i allafall att ha varannan helg ledig!
Ser fram emot ett lite mer normalt schema. Dock ska jag bara arbeta på konditoriet tre dagar i veckan, så jag hoppas att jag hittar något mer att dryga ut lönen med. Vill helst inte behöva gå tillbaka till att ligga vaken om morgonen och hoppas/inte hoppas att någon ska ringa och skicka iväg en till en främmande skola med galna barn.
 
Men idag är jag alltså ledig! Jag har inte bestämt än vad jag ska göra med denna helt fria fredag! Någon utflykt kanske?
 
Ikväll ska vi i allafall ha Holken-middag! Hela kollektivet ska samlas och äta mat tillsammans. Det är inte alltid så lätt att få till. Det gäller att pussla ihop allas scheman, så det ska bli super mysigt.
 
Ska någon annan göra något trevligt med sin fredag?
Det var alldeles för länge sedan jag och min vän Karin träffades, så igår bestämde vi oss för att ta en hemmabrunch och en stick-dejt.
 
 
Karin håller på att sticka ett par sockor, och jag kämpar med en kofta. 
 Lovis tyckte det var en jättebra idé med en stick-dejt här hemma. Hon hade väligt roligt med alla garnnystan!
 
Hon är rätt söt, men ganska galen också! 
 
Det känns roligt med ett riktigt stort stickprojekt som man kan pyssla med nu när höstmörkret snart är här. Men tror nog att jag ska börja med något lite mindre handarbete också, bara så att jag inte tröttnar. 
handarbete, höst, sticka, te, tea,
I torsdags var jag på årets bokmässa. Jag har bara varit där en gång tidigare så nu var det dax igen. Det är alltid roligt att gå på "kultur-utflykt", speciellt till ett ställe där man kan fynda, som t.ex. loppisar, utförsäljningar, utställningar eller som nu: bokmässa. 
 
 
 
 
Jag är super nöjd med torsdagens skörd. Jag kom hem med fem böcker för 25kr (!) styck, tre novellsamlingar med fyra noveller i varje och två mumintavlor! 
 
 
 
 
 
 
Här är de böcker jag köpte med mig hem:
 
Titlar:
En engelsman i Paris av Nicolas Barreau
Not that kind of girl av Lena Dunham
Plommonträdet av Ellen Marie Wiesman
Hjärta av Jazz av Sara Lövestam
Döden i Montmartre av Claude Izner
 
Noveller:
Diomedes hästar
Den blå pelagonen
Döden i floden
Ett vattentätt alibi av Agatha Christie
 
Märit
Tu tu tu!
Prinsessan som inte ville leka
I skymningslandet av Astrid Lindgren
 
Ett dockhem av August Strindberg
Ella gör sig fri av Karin Boye
Med strömmen av Hjalmar Söderberg
Spökhanden av Selma Lagerlöf
 
 
Jag håller på med en annan bok just nu och det är inget fel på den, men nu vill jag bara bli klar med den så att jag kan börja med dessa! Så taggad inför bokhösten!
 
 
Vad ska ni läsa i höst? Några tips?
bok, bokmässa, böcker, höst, läsa,