Ett år tog det. Och buckliga, ojämna och olika stora blev de. Men nu är de äntligen klara!!

Mina Gullebo-vantar!

 
De här vantarna köpte jag mönster och garn till på förra årets Sy & hantverksfestival. Det är ett mönster av Jenny Penny, och jag föll direkt för detta mönster. Både färgerna och blommorna är så fina!
 
 
Jag har aldrig stickat mönsterstickning på det här sättet förut och det har varit såååå pilligt för mig med alla färgbyten hela tiden att det alltså har tagit ett år för mig att bli klar med båda vantarna.

 När jag blivit klar med den första så kände jag bara neeej! Jag orkar inte sticka en TILL!!

 
Så jag tänkte att det vore bra att sticka lite annat emellan, så att jag inte skulle bli galen av allt pill. Men det blev ju inte så lite, utan ganska mycket som kom emellan. Och plötsligt så närmade sig Sy & hantverksfestivalen igen, och jag var fortfarande inte färdig med mina vantar. Så jag lade helt enkelt på ett kol.
 
 
 
Men det hinner ju hända lite med ens stickteknik under ett år, så snart märkte jag att den här vanten blev mycket mindre än den första. Den här mindre storleken passar egentligen min hand mycket bättre, så jag valde att köra på.
 
 
 
Nu har jag alltså två vantar i olika storlekar. Är det någon som har tips på om det finns något som en kan göra för att minska den stora vanten lite? Blocka? Tvätta? Koka? Så svårt! Och vet inte vad jag vågar göra. Det går ju att använda dem som de är nu, men det känns liiiite jobbigt med obalansen, och att den ena vanten håller på att glida av hela tiden…
 
 
 
Jag tycker det var svårt med det konstanta färgbytet, eftersom jag inte är van vid det och inte lärt mig hålla två färgtrådar samtidigt, utan måste byta grepp och tråd varje gång det byter färg, så det tar ganska lång tid för mig att sticka så här. Och som ni ser så blev de ganska ojämna och bubbliga, så det är lite svårt att mönstret, speciellt det fina mönstret i handflatan.
 
 
Men trotts allt detta så är jag ändå nöjd med Gullebo-vantarna. Det är som sagt mitt första försök, så jag får inte vara får hård mot mig själv. Det är väl ändå inte så noga? Huvudsaken är ju att de blev klara och att de går att använda!
 
 
Jag behöver ju definitivt öva på sån här mönsterstickning, men nästa gång ska jag nog välja något som inte så fullt så pilligt och smått.
 
 
Hej, allihopa!

Detta är min andra dag som sjukling.

Jag älskar hösten! Tror faktiskt att det är min favorit årstid med all vackra färger i naturen, varma stickae tröjor och sjalar, och rykande koppar med te. Men tyvärr så brukar ju hösten också komma med förkylningar. Och det är väl inte riktigt lika trevligt?

Så även denna gång.

 
Jag kände redan i söndags morse när jag vaknade att det var något o kroppen, så snabbt som attan gick jag upp och rörde ihop en sats med ingefärs-shot. Ett desperat försök att hålla förkylningen borta.

Här är receptet jag använde mig av:

 

  • 200g färsk ingefära
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl honung
  • 2 citroner 
 
 
1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp, men inte över 60 grader, i 20 minuter. En ska inte koka vätskan, eftersom det gör att delar av allt det nyttiga i ingefäran försvinner.
 
2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet

3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska

4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

 

 
En kan ha i cilli också om en vill, men det hade jag ingen hemma. Men det ska jag definitivt prova nästa gång.
 
 
Som ni förstått så räckte det inte med ingefärsshot för att stoppa förkylningen den här gången. Men jag tycker ändå det känns uppfriskande att ta en liten shot till frukost, och ingefära är ju nyttigt även om förkylningen redan har blommat ut.
 
 
Men det kanske är lika bra att få den här sjukperioden överstökad nu direkt, så kan jag ägna mig åt att njuta av hösten på riktigt sen!
 
 
Jag ser fram emot härliga skogspromenader och svampplockning när jag blir frisk!
DIY, förkylning, höst, ingefära, ingefärsshot,
 
Jag tänkte att det kunde vara kul att titta lite närmare på vad jag fick med mig hem från Sy & hantverksfestivalen, och på vad jag planerar att göra med alla nystan.
 
Vi börjar med lite sockgarn!
 
 
Flerfärgat sockgarn från Opal i bruna och blåa toner.
 
 
Det här är en ganska ovanlig färg för mig: Mintgrön. Men det såg så härligt ut, och just denna färgning heter Mintchoklad. Mums! Det kommer nog också bli ett par sockor.
 
 
Ännu mera sockgarn! Med detta nystan kommer jag kunna sticka sockor till stora fötter. Så kanske blir det någon liten (stor) julklapp av detta?
 
Vid en monter hittade jag massvis med lovikkagarn i roliga färger. Jag har inte stickat lovikkavantar sen grundskolans syslöjdslektioner, så nu är det verkligen dags igen! Men jag kunde inte bestämma mig för bara en färg, så det kommer bli både gula och blå vantar! Mönster fick en med på köpet! Perfekt!
 
 
Sen blev det det suuuuper mjukt och gosigt alpackagarn i grått. Till det så skickade de med ett fint mönster på ett par handledsvärmare (älskar handledsvärmare). Det är ett flätmönster, vilket jag inte testat på så mycket innan, så det ska bli kul!
 
 
Hos Jenny Penny hittade jag ett sjal-paket med garn och mönster till hennes sjal Jämnt Ojämn. Jag valde så klart höstiga färger i gul och roströd. Kommer bli såååå kul att testa detta mönster!
 
 
Här är de två nystanen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Men det var så hiiiiimla fina färger på det flerfärgade nystanet, så jag var bara tvungen att ta med det hem! Kanske någon liten sjal? Och samma med det röd/bruna. Så härlig, höstig färg. Det går ju inte att låta bli! Är det någon som har något förslag på vad en kan hitta på?
 
 
 
Måste säga att jag är mycket nöjd med årets skörd! Nu vill jag bara börja på allt med en gång! Hur ska jag kunna välja??
 
 
alpacka, garn, handarbete, hantverk, nystan, skapa, skaparglädje, sticka, stickglädje, ull,