April månad är här! Eller det har den ju varit ett tag nu och det är hög tid att ta en titt på hur min Bullet journal ser ut nu.
 
 
Månadens tema är konst och färg. Penslar, färgburkar, tavlor osv.
 
 
 
Jag har fortsatt med att dela upp ekonomi och Dagens bästa på egna uppslag, och har en "att göra"-ruta för varje vecka. 
 
 
 
Lite ifyllda "tejp-burkar". Om en inte orkar måla eller rita något på varje sida så kan en använda mönstertejp! 
 
 
 
 
bujo, bulletjournal, bulletjournaling, kalender, logg, planera, planner, tracker,

Strax innan påsk ledigheten så fick jag hem ett litet paket med presenter till mig själv. Visst är det en bra grej att ge sig själv presenter? Egentligen var dock tanken från början att jag bara skulle köpa två mönster på sjalar som jag var sugen på att sticka. Garn hade jag nämligen kvar från Sy och hantverksmässan som skulle passa perfekt.

 
 
Men några dagar efter att jag skickat min beställning och betalat för de båda mönstren så fick jag ett sms som förklarade att en inte bara kunde köpa mönster, utan ett en behövde köpa garn också (?!) Detta trotts att min beställning och betalning redan gått igenom. Då blev jag faktiskt lite sur. Varför gick det då att beställa bara mönster? Konstigt…
 
 
Så efter mycket om och men, så skickade jag efter lite garn ändå. Och ärligt talat så är det ju alltid bra att ha lite extra garn hemma. Jag beställde ett nystan skogsgrönt, entrådigt ullgarn och två stycken mörkt blå nystan i en blandning av silke och babyalpaca.
 
 
 
Det blir egentligen ganska perfekta till stickmönstren som jag beställde. Det gröna garnet ska jag ha till en sjal men lövmönster, och det blåa garnet kommer bli en sjal som stickas i ett mönster av vågor. Lövverk och vatten.
 
 
Men det betyder ju att jag fortfarande har kvar mitt röda alpacagarn och det här härliga ullgarnet i terrakotta och granit. Om jag gillar mönstret så är frågan om jag kanske ska sticka en grön löv-sjal för sena sommarkvällar, och sticka en höstlövssjal i orange och grått? Och vad ska det bli av det röda?
 
 
 Vi får se vad det blir! Det ska bli kul att testa dessa nu, och att komma igång!

En toppen påskpresent till mig i alla fall!

garn, garnnystan, handarbete, hantverk, sticka, stickglädje,

Nu har jag gjort klart mitt första virkade projekt på länge. Det blev tre små krukor virkade i olika tekniker.

 
För ett tag sedan planterade lite citronkärnor och använde gamla plåtburkar som krukor. Egentligen tycker jag det är sätt snyggt med metallen i konservburkarna, men nu till våren så känns det ju kul att få in lite mer färg i hemmet.
 
 
 
Jag har alltså virkat tre fodral i olika färger och mönster, till burkarna som jag sen dragit över dem. Tycker det ändå blev ganska gulligt!
 
 
 
Det bubbliga mönstret på den senapsfärgade krukan var extra roligt att virka, så det tror jag att jag kommer använda mig av igen. Jag tycker det är roligt att blanda mönster så här, och egentligen är de ju alla olika varianter på ränder, ändå ser de så unika ut.
 
 
 
Hoppas att citronen kommer trivas i sin nya utstyrsel, och att de får stanna ett tag innan de behöver omplanteras! Men just nu växer de så det knakar, så snart kanske något annan liten växt får flytta in i de här fräcka krukorna.
citron, handarbete, hantverk, krukor, plantera, plantor, sewityourself, sypeppen, virka, virkglädje, växter, växtgäri, växtgäris,