Feminismens ABC av Lisa Mattisson och Moa Hoff

 Sid. 33

 Utgiven år 2016

 

Den här kan vara den bästa boken någonsin. I alla fall så borde den vara obligatorisk i skolan, och alla eleverna borde få välja varsin bokstav och feminist att skriva ett arbete om som de sen får berätta för sina klasskamrater om.

 
 
Det är helt enkelt en grym feminist per bokstav. Namn, när hon levde och lite kort om vad hon gjorde som kan utnämna henne till feminist och varför hon var/är så grymt bra!
 
 
 
 

Tyvärr så var det många namn jag inte kände igen, och mycket jag inte hade en aning om. Men det är just därför böcker som denna är så viktiga! Så att vi ska minnas att det inte bara är männen som genom historien har gjort upptäckter och förändrat världen. För historien är faktiskt inte vad som verkligen hänt, utan vad som har blivit nedtecknat för hågkomst. Och tyvärr är det oftast männen som haft privilegiet att få skriva ner och berätta om "historiska" händelser. 

 
Här kan en läsa snabb och konkret fakta, och faktiskt lära sig något nytt på ett lätt och roligt sätt. Och bilderna är fantastiska! Jag har min ABC-bok på väggen så att jag varje gång jag ser den ska påminnas om alla coola brudar. 
 
 
 
bok, book, feminism, feminismensabc, feminist, julklappstips, läsa, läsglädje, lästips,

Igår kom snön och vintern till Göteborg. Jag älskar snö! Tycker det blir så vackert med det vita som kan ljusa upp lite i allt mörker. Och kylan gör mig inte så mycket. Då kan en ju få ta på sig alla koftor, halsdukar, vantar och sockor! Super mysigt ju!

 
 
Och så himla bra att jag just stickat klart mina gråa sockor!
 
 
 
De är stickade av ett garn från Opal som jag köpte på Sy & hantverksmässan. Det blir ett jättefint, randigt mönster som jag trivs väldigt bra med.
 
 
 
Jag har redan använt dessa mycket, och mer lär det bli nu när jag ska ge mig ut i snön. Måste bara leta reda på mina vinterkängor först!
 
 
 
Det här är också mitt bidrag till novembers sypeppen.
handarbete, hantverk, sewityourself, sockar, sockor, sticka, stickglädje, sypeppen,
Månadens tema är ljus. Nu när det är så mörkt och tråkigt ute så knns det som att det passar bra!
 
 
 
Som färger har jag valt blå, gul och guld. Den här månaden har jag också valt att måla med akvarell i färgläggningen. 
 
 
Den här sidan blev rätt stökig. Siffrorna blev super kladdiga, så jag gjorde nya och klistrade över. Det gjorde det lite bättre, men känns ändå klumpigt. Särskilt med tanke på att jag försökte satsa på en lite mer stilren månad, som inte skulle vara "kladdig". 
 
 
 
Resten av månaden blev mer jag hade tänkt mig. Ljus och luftig. 
 
 
 
Det var november det. Fylld av ljus o olika former. Nu är jag super taggad på att skapa december! 
 
bulletjournal, bulletjournaling, kalender, november, planera,