Efter som mitt vantarbete tar lite tid, så kände jag att jag ville göra något lite mindre handarbete samtidigt. Jag tycker det kan vara skönt att hålla igång lite olika projekt samtidigt. Nåra lite mindre och något större som kräver lite mer tid.

 
Så jag letade fram min lilla broderisamling.
 
 
Det var ett tag sedan jag broderade nu, så det kändes som en kul grej att ta upp igen.
 
 
 
Det blev en liten tavla av ett kvinnotecken eller venussymbol.
 
 
 
Den fick hänga ovanför min säng. Super fin tycker jag! Enkel och stilig.
 
 
Jag funderar på om jag ska brodera ett gäng små feminist-tavlor och kanske sälja på någon loppis i sommar. Det känns som ett kul, lagom stort projekt. Och det är ju alltid roligt att ha ett mål at se fram emot.
 
 
Vad tror ni om det? Är det något som folk skulle vilja ha på sin vägg där hemma? Det ville ju jag i alla fall ha!
brodera, broderi, feminism, handarbete, korsstygn, sewityourself, sypeppen,

I höstas så råkade jag se en tekanna ur serien Grönette på Myrorna. Jag tyckte den var så snygg!! Men dum som jag var så köpte jag den inte. Jag tänkte att "Ja, men jag har ju så många tekannor redan. Jag behööver ju inte en till." Och sen dess så har jag ångat ihjäl mig. Varför köpte jag den bara inte?

Men för ett tag sedan kom jag på att jag skulle kolla in tradera och se ifall det kanske fanns någon tekanna där. Och kanske lite koppar?

 

Och svar: ja. Det fanns det. Massor med fint!

 
Det där med tradera kan vara lite farligt alltså. Jag började med att buda på några koppar som snabbt steg i pris och blev för dyra för mig. Oj, tänkte jag. Om jag ska få något alls så får jag nog buda på lite fler grejer. Så jag lade lite bud på olika koppar och kannor. Men jag tänkte ju inte på att en inte kan backa om en väl lagt ett bud, och plötsligt så hade jag vunnit lite fler aktioner än vad jag tänkt mig…
 
 
En tekanna hade jag ju bestämt att jag ville ha, och sen kanske två koppar till den.
 
 
Men min tradera-räd slutade med fem koppar + fat, en sockerskål och en tekanna.
 
 
Så nu kan jag verkligen känna mig nöjd! Min Grönette samling är nu komplette.
 
 
Tänk vad fina de är ändå! Jag njuter redan av att dricka te ur den här serien.
 
 
Så vad jag lärt mig av detta? Jo, att om jag hittar något på loppis för ett billigt pris som jag kanske egentligen inte behöver, men som jag tycker väldigt mycket om, så ska jag köpa det. Varför inte? Det kommer med största sannolikhet bli mycket dyrare när jag börjar söka efter det på tradera senare.
 
 
Och att en aldrig kan ha för många tekannor.
grönette, koppar, loppis, porslin, retro, secondhand, servis, te, tekanna,
Den tråkiga januari är över, och den tråkiga (dock korta) februari är här. Förut så var ju Februari ändå månaden med semlor och alla-hjärtansdag. Men när en jobbar på konditori så är de dagarna = med kaos och ganska mycket stress. Det har också plötsligt blivit extremt kallt och vinter! Vad hände där?
En sån här månad behövde jag ett mysigt tema till min Bujo och ljusa, lätta, våriga fäger.
 
 
 
Månadens tema blev alltså te. Jag älskar te! Finns det något mysigare? 
 
 
 
Den här månaden har jag valt att ha en sida för hela månadens ekonomi istället för veckovis, som jag haft tidigare. Tänker att det blir lätte att få en överblick av månadens inköp och utgifter på det sättet. Jag ska också skriva ner det bästa som hänt varje dag. Jag tror det kan vara bra att samla på alla bra saker.
 
 
Februaris humör, och vane-trackers.
 
 
 
 
Här fick det bli en liten bård av tekoppar. 
 
 
Jag har markerat semeldagen och alla hjartansdag med små bilder. 
 
 
 
 
Sen är det redan Mars! Tjoho! Längtar efter med sol och ljus! Jag har till och med gjort en liten lista över saker som ger mig vårkänslor. 
 
 
Den här ska jag fortsätta att fylla i under hela våren. Där finns allt från att sommartid börjar, till att vitsippor tittar fram. Det är vårstädning och att det ska vara ljust ute när jag åker till jobbet på morgonen. Vi får se hur lång tid det tar innan jag har fyllt i alla vårtecken. Då är det vår på riktigt! 
bujo, bulletjournal, bulletjournaling, kalender, planera, planner, vår,