En egnelsman i Paris av Nicolas Barreau
 
sid. 284
 
Utgiven år 2011
 
Det här är en supermysig bok! Men om du inte har läst den ännu, så vänta! Spara den! Spara den tills i jul! Den utspelar sig nämligen under vinter och jultid. Även om historien inte kretsar runt just julhelgen, så är den inäddad i snö, kyla och varma halsdukar. 
 
 
Jag väntade så klart med flit med att läsa den här boken tills det blev sommar. Jag sparade den och trodde att det skulle vara lite som Rosengädda; perfekt sommarläsning! Och den var ju mysig, absolut! Jag gillade den jätte mycket, men det var bara så typiskt att jag sparat den just för sommarläsning. Jag tycker annars att det är så svårt att hitta "Julböcker" som utspelar sig kring, eller som handlar om julen (förutom Charles Dickens En julsaga). Men här är alltså ett super mysigt tipps att läsa i vinter!
 
 
Som en förstår av titeln så utspelar sig boken i Frankrike, Paris, där Aurèlie driver en liten restaurang. Hon har ärvt den av sin far som nyligen gått bort, och hennes pojkvän har lämnat henne för en annan. Livet är inte på topp.
 
 
En dag hittar Aurèlie boken En englesman i Paris, i en bokhandel. Det konstiga är bara att boken verkar handla om henne själv. Hon känner igen beskrivningen av sin klänning, sitt hår, sina smycken, och boken utspelar sig till och med på hennes restaurang! Hmm..?
Då börjar sökandet efter den engelske författaren Robert Miller. Vem är han? Varför vet han så mycket om henne? Och varför går han inte att få tag på? 
 
 
Jag slukade den här boken. Den är väldigt lättläst, ganska förutsägbar men ack så charmig! En kul bonus är att man i slutet av boken får med alla recept som Aurèlie tillagar i sin restaurang! Mycket bra feelgood inpacketerad i snö, varma koppar med te och böcker! Vad mer kan en begära? 
bok, book, böcker, läsa, read,
Den här månadens skapande kommer vara mitt bidrag till både Sypeppen och Monthly makers. Jag har sytt om en gammal klänning, som jag från början hade sytt av ett påslakan från loppis. 
 
 
 
Återbruk på många plan! 
  •  Handlat på loppis, och använt gamla saker i stället för att köpa nya.
  • Använt påslakan som tyg för att sy en klänning.
  • Sytt om en gammal klänning som jag aldrig använt, kortat av och sytt in den till en ny modell med en ny siluett.
 
Egentligen var det flera år sedan jag sydde den här klänningen första gången. Tror det var min tredje klänning jag någonsin hade sytt, och den var jätte lång. Ner till hälarna. Det var alldeles för mycket tyg, och den såg bara tung ut. Har aldrig använt den. 
 
 
Jag är en ganska ovan "syare", jag brukar mest sticka och virka, men efter att jag fick en symaskin i julklapp så har jag kommit igång lite. För ett tag sedan så sydde jag en → handarbetspåse i resterna av påslakanstyget som jag hade kvar, och då jag insåg hur mycket jag tyckte om mönstret i det här tyget! Så jag bestämde mig för att ge den här klänningen en till chans! 
 
 
Jag kortade av den och sydde in den lite i midjan. Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Och så kan jag ju matcha den med min påse! ;)
 
 
Nu har jag inte så mycket rester kvar av det här tyget, så jag ska försöka hålla utkik på loppisarna i sommar efter fler fina tyger och påslakan, så att jag kan fortsätta att öva på att sy lite kläder! Sen när jag känner att jag har lite koll så kanske jag kan köpa "riktigt" tyg i en tygaffär, men just nu känns det bra att använda och återbruka gamla tyger. Det känns inte som att jag behöver vara lika noga då, det är bara att köra på och testa sig fram. Det behöver inte bli perfekt och det känns kul! 
DIY, kläder, klänning, loppis, mode, monthlymakers, retro, sommar, sy, sypeppen,
Låt oss bara frossa lite i sommarens grönska! Naturens juveler- blommorna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
blommor, natur, sommar,