Den glömda trädgården av Kate Morton
 
sid. 416
 
Utgiven år 2008
 
 
 
Det här en släkthistoria som utspelar sig under 3 olika tidsperioder, och jag tycker det är lite svårt att förklara handlingen. Men detta står på bokens baksida;
 
1913
På ett engelskt passagerarfartyg till Australien hittas en liten flicka övergiven. En mystisk dam som flickan kallar Sagoberätterskan har lovat att ta hand om henne, men istället försvinner damen spårlöst.
 
1975
Som gammal återvänder Nell O'Connor till England för att finna sanningen om  sin familj. Sökandet för henne till Cornwalls vindpinade kust och Blackhurst Manor, ett stort herresäte med gåtfull historia.
 
2005
Bland Nells kvarlåtenskap finner barnbarnet Cassandra en sagobok, skriven av en författarinna som oförklarligt försvann i början av 1900-talet. Dessutom bjuder Nells testamente på en överraskning: ett litet hus beläget på en stor lantegendom i Cornwall. I detta hus och dess trädgård kommer Cassandra en sekelgammal hemlighet på spåren.
 
 
Hela boken är kryddad men mystik, dimmor och berg och hemligheter. Historien utvecklar sig eftersom, men när bitar börjar falla på plats inser man hur många som fortfarande saknas.
Här finns alltså ett mysterium, ett försvinnande, en skandal, en sagobok, historia och tre starka kvinnor. Vad mer kan en begära? Rekommenderas varmt.
 
 
blommor, bok, book, läsa, read, växter,

Kommentera

Publiceras ej